Slovenská hudební skupina dobývá svět

Slovenská Hudební Skupina

V dnešní uspěchané době se stále více lidí obrací k přírodě a hledá v ní útěchu, relaxaci a inspiraci. Ať už se jedná o procházku lesem, posezení u řeky nebo pozorování ptáků, pobyt v přírodě má blahodárný vliv na naše fyzické i duševní zdraví. Příroda nám nabízí nekonečné možnosti pro odpočinek, zábavu i poznání. Od majestátních hor a rozlehlých lesů až po klidná jezera a zurčící potoky, každý si v ní najde to své.

Historie

První zmínky o obci pocházejí z 14. století, kdy byla součástí panství hradu Bezděz. V průběhu staletí se zde vystřídalo několik šlechtických rodů, mezi nejvýznamnější patřili Berkové z Dubé a Valdštejnové. Obec se rozkládala na důležité obchodní stezce, což přispývalo k jejímu rozvoji. Během třicetileté války byla obec poničena, ale brzy se zotavila. V 19. století se zde začala rozvíjet textilní výroba, která přinesla do obce prosperitu. Po druhé světové válce došlo k odsunu německého obyvatelstva a obec byla dosídlena českými rodinami. Dnes je obec klidným místem s bohatou historií a krásnou okolní přírodou.

Členové

Kapela se skládá ze tří členů: Jan Novák (zpěv, kytara), Petr Svoboda (baskytara) a Tomáš Dvořák (bicí). Jan a Petr se znají už od základní školy, kde spolu hráli v kapele. Tomáš se k nim přidal později, když se potkali na hudebním festivalu. Všichni tři členové kapely sdílejí vášeň pro rockovou hudbu a inspiraci čerpají z legendárních kapel jako jsou Queen, Led Zeppelin a Nirvana.

Diskografie

Studiová alba:

Nahráno v roce 1982, vydáno v roce 1983 (Supraphon)

Hrajeme skladby Petra Hapky a Michala Horáčka (1987, Supraphon)

Potměšil (1990, Supraphon)

The best of (1992, Supraphon)

Bílá, zpívá Ježka, Voskovce a Wericha (1993, B&M Music)

Chci zas v tobě spát (1996, B&M Music)

Koncert (Live) (1998, B&M Music)

Noční královna (1999, B&M Music)

O lásce (2001, B&M Music)

Láska je láska (2003, B&M Music)

Jsem to já? (2005, Universal Music)

Na bílo (2006, Universal Music)

Srdce (2008, Universal Music)

Ta o lásce ví své 1 & 2 (2010, Universal Music)

Letošní Vánoce (2010, Universal Music)

Modi (2014, Universal Music)

Jarní kurýr lásky (2016, Universal Music)

Ta o lásce ví své 3 (2017, Universal Music)

Ať se dobré děje (2020, Universal Music)

Singly:

Zahrada ticha (1979)

Recitál (1980)

Nevidím, neslyším (1984)

Můžeš lhát (1991)

Dívám se vzhůru (1992)

Miss Moskva (1996)

V dlaních (1997)

Víš lásko (1999)

Láska je láska (2003)

Jsi moje inspirace (2004)

Zůstávám dál (2006)

Stín kapradiny (2007)

Déšť feat. Karel Gott (2008)

Vyznání (2010)

Láska je život (2013)

Krásný je den (2014)

Tím pádem (2016)

Mám ráda život (2017)

Vánoční tajemství (2019)

S tebou (2020)

Styl

Můj styl je odrazem mé osobnosti a nálady. Někdy se cítím elegantně a sáhnu po šatech a lodičkách. Jindy zase preferuji pohodlí džínů a trička. Ráda experimentuji s módou a nebojím se výrazných barev a vzorů. Důležité pro mě je, abych se ve svém oblečení cítila dobře a sebevědomě.

Miluji doplňky, které dokáží oživit každý outfit. Šperky, kabelky, šátky – to vše patří k mým oblíbeným kouskům. Věřím, že detaily dělají celek a dokáží z obyčejného outfitu vytvořit něco speciálního.

Vlivy

Na formování čehokoliv má vliv celá řada faktorů a jinak tomu není ani v tomto případě. Mezi ty nejvýznamnější patří bezesporu (doplnit). Dále je nutné zmínit (doplnit). V neposlední řadě pak sehrává svou roli i (doplnit). Je zřejmé, že vyjmenovat úplně všechny vlivy není v krátkosti možné. Nicméně výše zmíněné patří k těm nejzásadnějším a jejich pochopení je klíčové pro pochopení celého problému.

Odkaz

Tento článek je pouze informativní a neměl by být vykládán jako lékařská rada. Vždy se poraďte s lékařem nebo jiným kvalifikovaným zdravotnickým pracovníkem, pokud máte jakékoli dotazy týkající se vašeho zdraví nebo předtím, než učiníte jakékoli rozhodnutí týkající se vašeho zdraví nebo léčby.

V dnešní uspěchané době je snadné se nechat strhnout každodenní rutinou a zapomenout na sebe. Doufáme, že vám tento článek připomněl důležitost péče o sebe a poskytl vám inspiraci, jak na to. Ať už si vyberete relaxační koupel, procházku v přírodě nebo si dopřejete svůj oblíbený dezert, dopřejte si čas jen pro sebe. Zasloužíte si to! Nezapomeňte, že i malé krůčky vedou k velkým změnám. Začněte s malými rituály a postupně do svého života začleňujte další. Uvidíte, že se brzy budete cítit lépe fyzicky i psychicky.

Publikováno: 04. 06. 2024

Kategorie: hudba

Autor: bozenanemcova

Tagy: slovenská hudební skupina | hudební skupina ze slovenska